Havens historie


Vores havehistorie startede i 2005, hvor vi blev husejere og dermed også haveejere. Huset og haven er fra 1930 og er en byhave. Vi bor for enden af gaden og i forbindelse med etablering af en garage engang i 60’erne blev der købt ekstra jord til, så grunden nu er ca. 1100 m2 og dermed dobbelt størrelse af de andre haver på gaden. Huset er placeret i det ene hjørne af grunden, hvilket giver mange kvadratmeter have – dejligt J.
Da vi overtog huset, var haven  velholdt, men fyldt op med mange store træer. Vi startede det første år med at fælde 5 træer. De første år gik med at istandsætte hus og holde haven som den var, men vi var ikke i tvivl om at der skulle gøres noget ved haven. Specielt var vi interesseret i at få en køkkenhave. Da min mand har været kollega med Birgit Helbo og vi begge er vilde med hendes have, var vi ikke i tvivl om at det var Birgit, som skulle lave en haveplan til os. Og det gjorde hun i 2008.
 Birgits forslag til en haveplan, som vi har taget udgangspunkt i.


Vi startede ud med at sætte hækken rundt om køkkenhaven. Det har taget sin tid at få den ok, en del planter er blevet udskiftet nogle gange, men nu er den ved at være der. Planen er ikke færdigudført endnu, men det går stille og roligt fremad og jo mere erfaren haveejer man bliver og ikke mindst bliver inspireret af andre havebloggere, jo flere ideer trænger sig på og venter på at blive udført.Ingen kommentarer:

Send en kommentar