mandag den 17. juli 2017

Feriehavebilleder

er nok et ikke et ord der findes, men det beskriver ret godt indholdet i dette indlæg. Når man er havetosset som jeg, har jeg et godt øje til haver og blomster hvor end jeg kommer. Vel hjemmekommet fra ferie i Tyskland - skal nok spare jer for de traditionelle feriebilleder, vil jeg give jer et lille indblik i hvad kameralinsen fangede :-).
Først rundede vi Rüdesheim. Selve byen var alt for turistet til vores smag, heldigvis boede vi et stykke væk i skoven tæt på monumentet Niederwaldenkmal. Grunden til vi rundede dette område var, at min mand havde smagt en riesling fra området og derfor gerne ville besøge vingården.  Og ja der blev købt nogle kasser med hjem :-). Vi var selvfølgelig på tur i området, hvor borge og slotte er rigt repræsenteret langs Rhinen, ja man kan nærmest ikke undgå at se et slot hvor end man kigger hen.

Her er vi oppe på Burg Rheinstein. Jeg kunne slet ikke stå for både terrassen og udsigten til en af de utallige vinmarker. Overalt er der masser af krukker med blomster i pangfarver - farver jeg måske ikke ville vælge derhjemme, men dernede passer det perfekt.

Efter Rüdesheim gik turen til Bamberg. En by jeg gerne ville se, når nu vi alligevel "var i nærheden". Jeg er ikke særlig glad for at køre langt i bil, så vi er ikke dem, der fræser til Italien på ferie hver sommer. Vores datter var for nogle år siden på sprogskole i Bamberg og normalt ænser hun ikke haver og blomster. Men rosenhaven var hun ret begejstret for, så den ville jeg gerne se ved selvsyn. Derudover byder byen jo på masser af historiske bygninger, som jeg er ret glad for.

Derfor kommer I ikke udenom at se et billede af det gamle rådhus i Bamberg, en helt igennem fantastisk bygning. Vi havde kun en overnatning i byen, en fejl, så vi skal bestemt tilbage igen.
Her kommer et par billeder, der tydeligt viser, hvor meget der gøres ud af blomster i bybilledet.

Det er da slet ikke til at stå for :-).

Selv broerne var pyntet med blomster på gelænderne.

Og så selve rosenhaven. Her ses et oversigtsbillede over haven.
Og her følger lidt billedspam fra rosenhaven :-).
Min (kære) mand har taget flere billeder af mig med bag i vejret fordi jeg var nødt til at finde ud af om roserne duftede. Det syn skal jeg nok spare jer for :-).  Overraskende var der mange roser uden duft.


Jeg kendte ikke rigtig sortnavnene på de mange forskellige roser, ud fra navnene gætter jeg på, at der er tale om nogle gamle tyske sorter. Her ses  rosen Schloss Ippenburg, en fantastisk flot rose med en så skøn duft. Jeg tænkte straks på dig Lisbeth (Høneballehaven) og derfor er dette billede dedikeret til dig :-).

J
En skøn alle af platantræer. Jeg kan forestille mig, at her er svalende at være ved høj sol og effekten af lyset er jeg ret vild med.

Et ret fint stativ til roser synes jeg.

Efter Bamberg gik turen nordpå til byen Quedlinburg, en historisk by, der lå i det tidligere Østtyskland. Selve bymidten er fyldt med de skønneste brostenbelagte gader og det ene flotte bindingsværkshus efter det andet. I byen findes der også et slot, hvor den oprindelige slotshave lige er blevet gendannet. Den får I at se i et andet indlæg :-).
Rigtig god mandag aften til jer :-).

15 kommentarer:

 1. Hej Mette
  Tak for rosen :) og for indlægget fra jeres tur, smukke gamle bygninger og en fin rosenhave, synd de ikke duftede. Rosen ligner for øvrigt Morten Korch rosen, og det passer jo med duften.
  Glæder mig til næste indlæg, jeg er nemlig heller ikke til lange ture på motorvejene syd på, men det er du nok ikke i tvivl om.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt med rosen :-). Tænk jeg vidste slet ikke at roser kan have flere forskellige navne. Jeg tror, at vi to ligner hinanden ret meget på det punkt :-). Kh Mette

   Slet
 2. Hej Mette

  Sikken en flot middelalderby!
  Tak for at fålov at komme lidt med:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten. Det var så lidt. Dejligt at du kiggede med og jeg håber, at du kigger med, når jeg når Quedlinburg. Tyskland har ret meget at byde på :-). Mange hilsner Mette

   Slet
 3. Der er rigtig mange fine byer i Tyskland, det burde man nok kigge lidt på i stedet for at suse igennem på motorvejen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er så enig med dig. Tyskland har så mange skønne byer, der fortjener et besøg. Og så er det tyske folk meget venlige og også glade for at man forsøger sig på deres sprog. Det vil sige her hos os er det min mand, der taler løs for jeg har det bedst ved først at sige noget når sætningerne er konstrueret perfekt (og så er det for sent :-) :-)). Mange hilsner Mette

   Slet
 4. Ih, hvor sjovt! Vi har netop i dag talt om at køre til Quedlinburg. Det lyder som om du kan anbefale byen ...? Tak dejlige havebilleder, Mette!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor pudsigt Nana. Vi kan så meget anbefale Quedlinburg. Vi var der også sidste år - dog blot kort tur dertil da vi der boede i Goslar. Sørg blot for ikke at være der en søndag, her er der meget dødt. Hvis din mand ønsker en god snitzel, har vi et godt sted at anbefale. Nu nåede vi det desværre ikke, men jeg vil anbefale jer at se fotoudstillingen om Quedlinburg - det er i turistbureauet på torvet (der er skilt ude). Jeg må hellere i gang med mit indlæg om byen, så du kan se hvad der er at vente :-). Kh Mette

   Slet
  2. Jeg venter spændt :-) (Men vi spiser ikke kød, så vi må undvære schnitzel :-))

   Slet
 5. Tak for skønne billeder - jeg elsker vinmarker! Der er rigtig mange fine steder i Tyskland, synd mange kun kommer forbi på autobahnen! Jeg er heller ikke meget for lange bilture, så forstår ganske udmærket at I udforsker Tyskland!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt :-). Vinmarkerne var ret imponerende og samtidig er det facinerende med de stejle sider, nogle af planterne står på. Jeg er glad for at høre, at det ikke kun er mig, der ikke bryder mig om de lange bilture. Tyskland kan byde på meget forskelligt, vi er ret glade for at holde ferie der :-). Mange hilsner Mette

   Slet
 6. Det ser rigtig spændende ud.
  Ærgerligt Bamberg ligger så forholdsvis langt nede i Tyskland. Jeg er ikke særlig glad for at tage hjemmefra i flere dage. Men spændende ser det ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bamberg er en rigtig dejlig by. Vi var afsted i 5 dage og det endte faktisk med at vi køret hjem om aftenen i stedet for næste morgen. Jeg er heller ikke til at være væk alt for længe, jeg trives også bedst derhjemme :-).
   God arbejdslyst ude i haven i dag :-). Mange hilsner Mette

   Slet
 7. Hej Mette. Ualmindelig skønne fotos og særdeleshed en pragtfuld rose. KH Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete. Tak skal du have:-), Rosenhaven var bare så flot. Kh Mette

   Slet