torsdag den 6. juli 2017

Ferietid

er en ret god betegnelse for livet her på matriklen og derfor har der været lidt pause i indlæg fra min side. Vi er så heldige at have lang sommerferie og derfor er der god mulighed for dage, der kan bruges på at lave ingenting ( og det er lige noget jeg kan lide :-)).
Fx. er der brugt tid på at rykke rundt samt supplere med flere krukker til krukkeopstillingen ved hoveddøren.

Lavendelhækkene har deres primetime nu, bemærk højden af dem. Der er stadig en del krukker, som er i transit på den anden side af huset. Krukkerne med Nicotiana er ca. 3 uger bagud i forhold til sidste år, men så holder de længere i stedet for :-). Krukkerne er nøje placeret, så der stadig er plads til, at skraldemændene kan komme forbi :-).
Her kommer lidt flere krukke billeder:

Fra venstre anes der lige lobelia "Chrystal Palace", geranium "Roxanne (som bare har fået lange udløbere), buksbom, Nigella papillosa "Midnight" og helt til højre anes lige Nicotiana p"erfume Deep purple).

 Og her er petunia "Daddy Blue" lige kommet med :-).

Der er godt gang i lathyrus. Jeg er i år ekstra rundhåndet med gødning til lathyrus'erne og indtil videre kvitterer de godt og bliver ikke grimme i bunden. Kombinationen af lathyrus og kæmpe verbena er jeg ret glad for :-).

Her ses den lille krukkeopstilling helt henne ved trappen.  Det er de samme planter, der her går igen.

I dag kørte vi et smut til Svendborg. Formålet var bla. at jeg gerne ville have et par gummistøvlesko fra Le Chameau til brug i haven. Jeg er så træt af at få beskidte fødder, når jeg bruger mine havesandaler. Desværre var de udsolgte, men de kommer heldigvis igen til efteråret. Så jeg må pænt vente :-). Men jeg vendte ikke tomhændet hjem alligevel. I lang tid har jeg sukket efter en sommerhat, jeg er ikke så god til det skarpe lys, men jeg har haft svært ved at finde en der passede. Jeg var også pænt misundelig (altså på den gode måde) i min kommentar til Bonnie Halls indlæg forleden om hendes tur til Chelsea Flower Show, hvor hun fik købt flere stråhatte. Men men i dag var var der gevinst i gummistøvleskobutikken - yes så nu er jeg langt om længe sommerhat ejer/ møllehjulshat ejer, for større skygge skal man lede længe efter :-). Skyggen kan bøjes på alverdens måder og jeg glæder mig til at bruge den i haven, både når der luges og når der slappes af med en bog :-). Og hvordan ser den hat så ud?
For en sjælden gangs skyld har jeg taget en selfie, så I kan se hatten :-). Jeg ejer ikke en selfiestang, så armen var ikke lang nok til at hele skyggen kunne være med på billedet :-). 

Køkkenhaven, hvordan går det mon med den?. Jo aldrig har den været så ussel som i år. Den blev sået til sent, det er jo som det er, men der er en del frø, der har svigtet og ret meget er blevet småspist af duer/andre fugle. Den trænger lige til en overhaling og så skal der nok komme billeder. 
Rigtig god torsdag aften til jer alle.

10 kommentarer:

 1. Hej Mette
  Sikken en hat den er godt nok stor, men den klæder dig :)
  God fornøjelse med at lave ingenting, det er så dejligt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth. Tak, ja den er stor men jeg er glad for den. Den giver en dejlig skygge og det var lige det jeg havde behov for :-). Ja det er skønt at lave ingenting når muligheden er der. Kh Mette

  SvarSlet
 3. Hej Mette

  Festligt med din selfie:)

  Og ellers præsenterer haven sig da rigtigt pænt - Lavendlerne har en god sæsom!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten. Lavendlerne er så flotte i år og er flittigt besøgt af bierne. Men de ryger snart når forhaven laves om. Heldigvis er der andre blomster de kan gå i :-). Jeg elsker den engelske havestil og er glad for at det endelig lykkedes mig at finde en havehat. God fredag til dig. Mange hilsner Mette

   Slet
 4. Kære Mette. Smukke krukker og indgangsparti. Er lidt "misundelig" over dine lathyrus. Mine er stadig langt bagud og kun stængler på godt 50 cm. Nu får de en ordentlig gang gødning i håb om bedre resultater. Kun 10 af 70 frø spirede, så det er sølle i år. Jeg må se på dine fotos i stedet😄.
  Hatten er da enorm - og flot- nu får du den skygge i ansigtet du ønsker. KH Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete. Tak😄 Det er da ærgerligt med dine lathyrus, gad vide hvorfor de er så langt bagud. Her vokser de på livet løs men jeg kæmpede også med lav spiringsprocent. Du skal være så hjertelig velkommen til at nyde mine👍🏻 Jep, hatten er enorm men helt perfekt. Kh Mette

   Slet
 5. Hej Mette, sidder og smiler over din hat sådan en vil jeg da også have. Jeg må se efter en i sommerlandet. Hvor er dine blå forskellige blomster smukke. her har jeg også sået Nicotiana i lilla. Den er fin og dufter skøn. God sommerferie fortsat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne. Tak skal du have :-). Jeg ønsker dig god jagt efter en sommerhat :-). Nicotiana kan jeg slet ikke undvære, jeg er også vild med dens duft. Også rigtig god sommerferie til dig. Mange hilsner Mette

   Slet
 6. Sikke en fin hat du har fået dig :)
  Jeg kender godt problemet med at få beskidte (som i meget beskidte) fødder af at være i haven. Jeg bruger bare de billige clogs her om sommeren og skidtet sætter sig simpelthen fast i huden. Min fodterapeut korser sig (var hos hende i går) Hvordan i alverden jeg kunne få så beskidte fødder..det var jo ikke fordi jeg ikke havde vasket dem. Haha.
  Overvejer derfor at tage strømper på i dag, men puh...jeg hader at gå med strømper når det ikke er nødvendigt. (maj - september)

  Jeg såede 14 bønnefrø--i år er der kun kommet 6-7 planter op....og nu er det for sent at så nye...de der er spiret er stadig kun 15-20 cm høje. Begynder snart at tvivle på de bliver til noget i år. De plejer at skyde 10-20-30 cm om dagen nærmest. Som om de er gået i stå. Det må skyldes de forholdsvis lave temperaturer, for vand får de nok af.

  Det ser godt ud med dit krukkearrangement. Heldige jer at skraldemændene kommer helt op til huset. Her skal vi selv trille vognen de ca 150 meter ud til parkeringspladsen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther. Tak skal du have :-). Jeg glæder mig at få de nye havesko og lige præcis undgå de beskidte fødder. Så du kæmper også med bønnerne i år! Jeg har aldrig før oplevet at spiringsprocenten var så lav - jeg sår dem altid på friland- trods mange frø i jorden. Herefter har fuglene været på spil, men nu er de i gang op af stativerne. Jep det er ren luksus med vores skraldemænd, det sætter vi også stor pris på:-). God ferie til dig. Mange hilsner Mette

   Slet