søndag den 19. februar 2017

Frøkøb ... indtil videre

Så er årets frøkøb kommet. Er det kun mig, som efter bestilling liiige finder ud af, at der var en pose eller to mere man godt kunne tænke sig? Min mand ryster altid på hovedet af mig og forstår slet ikke, at jeg ikke bestiller rigeligt.
Bortset fra den der ene frøpose jeg savner, er jeg glad for det der er købt.


Her lidt nye sommerblomster  til krukkerne  ved  hoveddøren som supplement til de frø, jeg tog fra sidste år. Jeg er gået efter sommerblomster med andre blomsterhoveder, så der kommer lidt mere variation i krukkeopstillingen. Og så kan jeg selvfølgelig også lide dem :-).De cremegule sommerblomster er til det hvide/cremegule bed nede ved drivhuset, den gule tagetes Moonlight er tænkt til drivhuset  som værn mod utøj.

Sidste år såede jeg også tomater selv, det gør jeg ikke i år. Desværre har det vist sig, at jeg ikke kan tåle at røre ved tomatplanterne, idet jeg slår voldsomt ud. Det er derfor min mand, der skal tage sig af at nippe planterne og derfor springer vi processen med produktion af tomatplanter over fremadrettet.


Og så lidt til køkkenhaven. Jeg har altid lathyrus i stativerne i køkkenhaven, jeg elsker deres farver og duft. I år vil jeg prøve at forspire lathyrus. Sidste år oplevede jeg for første gang problemer med at så dem direkte på friland og måtte efterså 2 gange. Det håber jeg at kunne undgå i år med forspiringen.

Herudover skal jeg have købt andre grønsagsfrø, blandt andet ærter, gulerødder, rødbeder og kål er et must. Jeg har gemt bønner fra sidste år til en ny omgang stangbønner.

Uh, det bliver dejligt at komme igang med at så :-).

9 kommentarer:

 1. Uh, jeg kan gå AMOK i frøindkøb...men det er altså begrænset, hvad jeg kan proppe ind i haven, så år for år bliver jeg heldigvis bedre og bedre til at begrænse indkøbene...nogenlunde. Haha.

  Jeg er blevet totalt hooket på zinnia og har indkøbt 3-4 forskellige i år. Dem kan jeg slet ikke få nok af. De gav mig så stor glæde sidste år. De holdt til helt ind i november.

  Hvor ærgerligt med tomaterne. Det ville ikke hjælpe at have latexhandsker på, når du nipper dem?
  Det er forøvrigt ikke alle tomater, der skal nippes. Jeg skal på 4. år have sået "Tumbling Tom red" i løbet af denne uge. De skal slet ikke nippes og smager forrygende.

  God søndag til jer.

  SvarSlet
 2. Ja det er ærgerligt med tomaterne. Jeg forsøgte mig også med handsker sidste år, men det blev simpelthen for besværligt (det går desværre også ud over ansigtet hvis det kommer for tæt på planterne og jeg er en klovn til ikke at undgå at blive ramt).Jeg vil skrive sorten Tumbling Tom red bag ørerne :-). Også god søndag til jer. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 3. Velkommen i blogland - nu kommer du også i min linkliste. Jeg glæder mig til at følge med i din have som ser rigtig skøn ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Tak skal du have. Tak for de positive ord om haven og jeg er glad for at du vil følge med i mit haveliv. Mange hilsner Mette

   Slet
 4. Jeg sår ikke så meget, så det har jeg ikke prøvet. Det eneste jeg sår er tomater, Bent kan ikke fordrage lugten, så det er ikke så godt, jeg holder meget af netop den duft. Synd du ikke kan tåle at røre ved dem.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes egentlig også det var sjovt at så tomaterne selv, men nu må jeg nøjes med alle de andre frø :-). Nu er der så lidt mere plads til de andre frø for hold da op hvor det fyldte meget med alle de bakker :-)- Kh Mette

   Slet
 5. Rigtig god ide med forspiring af lathyrus. Det er let og hvis du (som jeg) er plager af dræbersnegle kommer man dem lidt i forkøbet så man undgår de nipper de spæde spirer. Mvh Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla. Jeg krydser fingre for godt resultat, jeg mistænker at sidste år meget tørre forår spillede en rolle ift. problemerne med lathyrus. Heldigvis er vi ikke plaget af dræbernegle, de kan simpelthen ikke lide det stigrus vi har i gangene i køkkenhaven. Måske du kan bruge den ide? Vi kæmper i stedet med duer, der elsker de alm. ærteskud. Mange hilsner Mette

   Slet