lørdag den 11. marts 2017

Haveglæde og havefitness

Så er jeg også i gang med forårets arbejde i haven. Vi har været underdrejet af sygdom og det har både haven og nyt her på bloggen lidt under af. Men nu er jeg i gang igen :-).
I dag har jeg været i haveejernes paradis - mere præcis en tur på planteskolen. Da jeg ikke har kørekort, agerede min mand chauffør og han gik tålmodigt rundt med indkøbsvognen, men jeg overvejede hvilke planter, der skulle med hjem. Jeg fik købt lilla hornvioler, sartgule primula og bellis. Jeg ville gerne have haft nogle sartgule hornvioler ligesom sidste år, men de var der desværre ikke.Vel hjemme gik jeg i gang med at plante krukker til. Dækket er Walthers legetøj.Indkøbet blev til 6 færdigplantede krukker.
Gad vide hvad bagboerne egentligt har tænkt (de kan jo følge med i alt efter grantræerne er væk), når jeg af flere gange afbrød arbejdet og kom tilbage med kamera og dokumenterede mit arbejde :-)Her er de gule krukker kommet på plads. Endnu sammen med en del af vores buksbomkrukker, som udgør vinterkrukkeopstillingen ved hoveddøren. Jeg glæder mig til endnu mere forårsstemning herude :-).Krukkerne med hornviolerne er placeret sammen med alle de andre forårskrukker, hvor nogle skal om til hoveddøren og andre skal blive her.
Det er da ren haveglæde at plante krukker med forårsblomster.

Min tro følgesvend Walther har også været med i haven i dag og det er ikke altid nemt at få skudt et billede uden ham på.

Her fulgte han nysgerrig med i hvad jeg lavede, da jeg fotograferede krukkerne ved hoveddøren.

I dag har jeg også fået taget hul på klargøringen af staudebedet.Lidt har jeg nået, men er slet ikke færdig. De få roser, vi har i haven har også fået gødning i dag - tak for foreskriften Linda :-).
Havekondien er i skidt form, jeg kan allerede mærke konsekvensen af de uvante bevægelser, men skidt pyt jeg sætter pris på havefitness :-).
Jeg krydser fingre for endnu en havedag i morgen. Jeg håber, at I også har haft en dejlig dag i haven.

19 kommentarer:

  1. Hvor blev det fint og forårshyggeligt med krukkerne. Så snart de visne staudetoppe er væk kan man næsten se det grønne vokse:-)
    Jo tak endnu en skøn havedag her og ja min krop værker efter påkørsel af jord. Jeg er spændt på om den fungerer i morgen;))

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have Lisbeth. Der var allerede en del grønt under vinterdækket, nu håber jeg ikke, det har lidt under frosten i nat. Uha jordpåkørsel, så har alle muskler været i brug, håber at kroppen ikke værker alt for meget i dag. Mange hilsner Mette

      Slet
  2. Du har sådan nogle smukke krukker! Jeg har næsten ingen for jeg er så dårlig til at få dem vandet, men jeg får virkelig lyst til at købe nye krukker når jeg ser dine :-) Jeg har også været i haven i dag, men jeg trængte sådan til bare at sidde på terrassen og drømme om hvordan den nye terrasse bliver når vi får revet den gamle ned :-)
    Godt at I er blevet raske! Nu er det forår, og så får man flere kræfter :-)
    God søndag til dig, Mette!
    Kh Nana

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak søde Nana. Krukkerne er fra Bilka, jem og fix og silvan. Ikke dårligt med ophold på terrassen, det skal altså også plejes. Krukketilpantningen blev også foretaget der, hvor der var mest sol :-). Det bliver skønt med en ny terrase, er det snart at det skal være?. Ja det er dejligt at være ovenpå, det har holdt hårdt. Der blev samlet mange havevitaminer i går, kan du tro :-). Også god søndag til jer - med den solopgang der er lige nu, kan det kun blive en flot dag :-). Kh Mette

      Slet
    2. Ja, vi skal gerne have lavet ny terrasse i løbet af de næste par måneder. I hvert fald inden vinter, for den der står der nu, er i virkelig dårlig stand, og det går hurtigt nedad bakke med den! Vores tømrer har lovet at kikke forbi og tage mål til den nye terrasse i denne uge. - Den skal nemlig være i træ :-)

      Slet
  3. Dejligt at det lykkes at komme i haven efter sådan en omgang. Det har været rigtig skønt derude - og sikke smukke krukker du fik plantet til - det ser dejligt ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det var så dejligt at være ude i haven igen. Jeg glæder mig til at komme i gang med flere af de projekter vi har for haven. Men manden skal lige have lov til at komme sig helt ovenpå sin lungebetændelse. Tak for de søde ord om krukkerne. Jeg er så glad for jeg købte de lilla hornvioler, de står lige ude for køkkenvinduerne, og det var herligt at have dem at kigge på :-). God søndag til dig. Mange hilsner Mette

      Slet
  4. Det ser fint ud med dine krukker og dine nyindkøb. Skidt med hvad naboerne tænker, sådan er det at være haveblogger :) At undgå at få hunde med på billedet er meget svært, jeg kender det.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have Lisbeth. Du har helt ret, skidt pyt med at naboerne tænker, hvis de spørger en dag, måde jo få en forklaring :-). Jeg nyder at have selskab, når jeg er i haven og så må man tage med, at de også vil være med på billederne :-). God søndag til jer. Kh Mette

      Slet
  5. Kære Mette Godt at høre, at I er blevet raske igen. Hvor ser dine krukker vidunderlige ud, dejlige forårs vitaminer. Vejret har jo været helt fantastisk her på Amager, men jeg har desværre været indendørs for at male entre. Ville hellere have været ude. Det er dejligt at få renset staudebedene, så er vi rigtig klar til foråret. PS: Nu har jeg fået linket til din blog fra min. Knus Tina

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Tina. Tak for de søde ord om krukkerne. Det var så dejligt at komme i gang med krukkerne igen. Jeg glæder mig til denne sæson med dem - sortimentet i dem bliver udvidet i år - det bliver lidt spændende :-). Heller ikke dårligt at få malet Tina - selv om det selvfølgelig havde været sjovere at være udenfor. Ja, det er dejligt at være ovenpå igen, manden min mangler lidt endnu, men det var også ham, der var hårdest ramt (han nåede at udvikle en lungebetændelse). God søndag til dig, god arbejdslyst med maleriet, måske der bliver tid til en pause i jeres skønne orangeri?. Knus Mette

      Slet
  6. Kære Mette
    Dejligt i er ved at være på toppen igen, også lige til det her skønne vejr-ren fryd:-)
    Jeg er også helt vild med dine krukker, både med buksbom og med forår. Det ser så skønt ud. Jeg får trang til sådanne kugler i krukker.
    Flotte Walther:-)
    Ha den dejligste dag
    Masser af forårshilsner og knus fra Anette

    SvarSlet
  7. Tak for de søde ord Anette. Jeg er også bare så glad for at være oven på igen. Vi er ret vilde med buksbom, har dem både i krukker og bede og heldigvis døjer vi ikke - syv- ni - tretten - med sygdom. De er nemme at have med at gøre og de giver noget til haven året rundt. Også god dag til dig, her står den både på haven og hjælp til datteren med at blive klar til at flytte hjemmefra på tirsdag. Det er jeg så slet ikke klar til rent mentalt, men hun glæder sig og er parat til en tilværelse på egen hånd og det er det vigtigste. Knus Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er allerede ved at placere buksbom kugler, tror der er overskud til det i år. For i år vil jeg ikke anlægge bede, men holde dem der er, og se hvordan det bliver.
      Det er så spændende for de unge, og for os når vi lige har vender os til det. Jeg husker tydeligt hvordan det var, og hvordan jeg græd og græd, efter at have flyttet vores to, af flere omgange....græd først da jeg og manden sad i bilen på vej hjem.
      God fornøjelse med det hele <3
      Knus

      Slet
    2. Tak skal du have :-). Knus

      Slet
  8. Guuuuuiiiii jeg må huske det med at gøde roser.... straks i morgen

    Det er så flotte krukker du har, og nu med forår i - dejligt

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg havde også næsten glemt det med gødningen, men kom heldigvis i tanke om det :-). Tak for de søde ord om krukkerne. De bidrager med megen glæde og arbejdet med dem gør jeg gerne.

      Slet
  9. Kære Mette. Dejjijjg med krukker tilplantet med forårsblomster og spirende løg. Det bliver meget smukt om ganske kort tid. Løg i krukker er meget smukt, men jeg tror ikke jeg får det gjort, for løgene skal op for at tørrre og så ned igen om efteråret. Den sysstematik kan jeg nok ikke leve op til. KH Merete

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Merete. Ja det var så dejligt at stå ude i solen og tilplante krukker. Jeg glæder mig også til at se de andre krukker i fuldt flor. Jeg skal nok vise dem frem. I dag var vi lige en tur i Bilka og der røg lige fem krukker ned i vognen :-). Jeg nyder arbejdet med krukkerne og det skal man kun gøre hvis man synes det er sjovt. Kh Mette

      Slet