onsdag den 22. marts 2017

Sol og haveglæde

I formiddags havde jeg mulighed for at komme ud i haven og så i det skønneste vejr.
Jeg startede ud med at få ordnet mit pottebord, i løbet af vinteren er flere ting endt umotiveret der og det så farligt ud. I får dog alligevel et før billede :-).Ja sikke et rod. Lige nu er grillhytten, som I kan se, fyldt med træ. Det ligger til tørre og ryger snart ned i garagen. Træet skal min mand bruge til at dreje i. Jeg er så heldig at få fornøjelse af flere af de ting han drejer, fx canetoppers til  mine blomsterstativer af tensostål og trisse til såsnor, så der kommer rette linjer i bedene. Det er ting, jeg sætter stor pris på :-).

Og efter lidt tid, fantastisk hvor meget det pynter at få ryddet op. Nu er der plads til at komme i gang med såningen. Jeg har et ønske til min handy mand om en indsats til bordet, hvor jeg kan have jord i. Det vil lette opfyldningen af såbakkerne gevaldigt (han har lovet mig at lave en, lige nu hygger han sig med sin gymnasieklasse i Firenze i stedet for).
Ideen med at bruge en gammel rive som ophæng, har jeg lånt fra Maria med bloggen Livsnyderhaven. Tak for ideen Maria :-).
Pottebordet lavede min mand til mig sidste år. Det er lavet ud af de gamle gulvbræder fra 1. salen. Gulvet blev udskiftet, da spærene skulle forstærkes. Jeg kan godt lide genbrug.Jeg fik også omplantet lathyrus, nu har de fået ny madpakke og ekstra plads til at gro i. Nu mangler de bare en pind og få kappet toppen, så de kan blive lidt buskede.

Nu mærker jeg konsekvensen af min manglende omtanke i morges;  huden i ansigtet fortæller mig, at jeg glemte solcremen. Den husker jeg nu inden jeg vil gå ud igen og starte med at så frø. Der er nok at tage af.


Herlig tid vi har i møde :-)

13 kommentarer:

 1. De sidste par år har min mand også hygget sig med en gymnasieklasse i Firenze på denne tid :-) Men i år har han kun 1.g'er, så han er blevet hjemme.

  Jeg bliver altid vældig imponeret over jer der sår inde døre og prikler og planter og så videre. Jeg ønsker mig et lille drivhus, og hvis jeg får det så vil jeg også kaste mig ud i den slags. Men indtil videre sår jeg kun det jeg kan så direkte på friland. I dag har jeg sået dild, for det er en dejlig, lidt gammeldags krydderurt jeg længe har ønsket mig i haven :-)

  Fortsat god fornøjelse i din smukke have, Mette!

  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Han fortæller også, at der er så mange gymnasieelever dernede lige nu. Men Firenze er altså også en super god by for de naturvidenskabelige studieretninger.
   Det er kun mit 2. år som seriøs forspirer. Starter i havestuen, hvor de så ryger i stuen om natten. Når vejret bliver bedre, kommer de alle ned i drivhuset. Vi har ikke fortrudt købet af drivhuset, så jeg kan kun anbefale dig at anskaffe et lille et :-). Jeg sår også en del på friland. Tak for de søde ord om haven Nana, lige nu er den bestemt ikke køn over det hele, men vi tager det i etaper :-). Kh Mette

   Slet
 2. Hej Mette
  Ja du har været flittig og kunne se, hvor langt du var nået :) Det ser flot ud nu. Dine lathyrus er nået langt, mine er ikke kommet op endnu, jeg glemte at lægge dem i blød først, heldigvis har jeg flere at tage af.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Det var så dejligt at få gjort. Jeg har lukket øjnene lidt når jeg er gået forbi, men nu skulle det være. Det har bare været så dejligt at være udenfor i dag, virkeligt lunt i solen. Tillykke med fødselsdagen, jeg håber, at du har haft en dejlig dag og tak for det dejlige vejr :-). Det er heller ikke alle mine lathyrus, der er kommet op. af Janet Scott frøene, spirer kun tre! Så jeg har købt en ny pose. Kh Mette

   Slet
 3. Hej Mette

  Det ser rigtig godt ud, altså de friske nyspirede planter:)
  Aj aj, skal vi nu til det med solcreme - det må tage med, men det er da tidligt!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 4. Hej Karsten. Ja det er lidt fascinerende at et lille frø kan blive til en lækker plante. Jeg har efterfølgende tilsået tre bakker med andre frø. Jeg har så lært nu, at jeg skal få skrevet ned mere præcist navnene på de enkelte frø jeg indsamler (og ikke plante med små fine blå blomster).Men jeg fik det opklaret ved hjælp af gamle kataloger, men har så opdaget at to typer frø faktisk er F1 - øv. Jeg tager chancen ift. farver og så må de replaceres hvis de ikke passer ind i farvekombinationen. Ja jeg glemmer ikke solcremen igen :-). Også god aften til dig. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 5. Det er simpelthen en fantastisk tid lige nu....og kæresten og jeg har oven i købet ferie i denne uge...det er så godt nok sidste dag i dag...pivpiv...men hvor vi dog har nydt vejret.
  Vi brugte jo to dage i Tyskland, så der er ikke sket så meget i haven endnu. I går fik vi dog klaret lidt derude og lige om lidt går vi udenfor igen...og så er det meningen vi skal arbejde derude det meste af dagen...så må vi se, hvor meget vi får nået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig du kunne bruge tippet om clematis til dit hvid/gule bed :)

   Slet
  2. Hvor dejligt med ferie og så med det skønneste vejr. Super god kombi :-). Vi holder også en del ferie i Tyskland og vi har flere gange passeret havecentre. Næste gang er jeg nødt til at kigge indenfor. Rigtig god tur i haven i dag. Jeg retter kemiafleveringer. Min mand har været på studietur hele ugen, så der har været god tid til at finde på nye opgaver til ham - måske han slet ikke har lyst til at komme hjem i nat - haha.

   Slet
 6. Kære Mette. Så fik jeg yderligere inspiration. Mine små haveredskaber står i en krukke, men det er da meget smartere at anvende en gammel rive og få dem op at hænge. Så det effektueres nu - ikke af mig, men af min mand, som ryddede op i redskabsskuret, mens jeg tog mig af andre fornøjelser. KH Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete. Dejligt at du kunne bruge ideen. Jeg er godt tilfreds med arrangementet, som også ser ganske godt ud, synes jeg. Og så er det også dejligt at have en mand, som kan udføre ideen med det samme :-). Kh Mette

   Slet
 7. Smuk belægning og dejlig spirende, boblende haveglæde du viser.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, belægningen kommer til at gå igen hen til den nye havelåge :-). Knus Mette

   Slet