søndag den 9. april 2017

Plantegaver og så er vi i gang...

I onsdag havde jeg besøg og gæsterne havde 7 potter med aflæggere af påskeklokker fra deres have med til mig. Hvor heldig har man lige lov til at være? Og så hele to gange på en uge - for jeg fik jo også sidste fredag, så dejligt.



Onsdagens gaveregn :-).


Her er både mørke og lyse, med prikker og uden prikker. Jeg er glad :-).

Og som overskriften fortæller, ja så er vi i gang med at få ordnet jorden/plænen ved den nye hæk over mod bagboerne.

Selv om der er lang vej endnu, er jeg så glad for at projektet er påbegyndt. På vores matrikel er der en del niveauforskelle, både mod vores nabo og bagbo. Derfor bliver der lidt hældning på den nye plæne. Pindene der markerer det nye bed kan lige anes, det er her de kommende lindetræer skal stå. Billedet her viser præcist hvor åbent det hele er lige nu, så jeg er sikker på, at I godt kan følge vores beslutning om, at der skal nogle høje træer til for at give lidt privatliv.

Her ses arbejdet fra en anden vinkel. Markeringen af det nye bed ses tydeligere her. Da vi venter med træerne til efteråret - af den simple grund vi ikke vil vande dem igennem hele sommeren - har jeg planer om at så bedet til med valmuer og andre sommerblomster. Hækken i baggrunden, ja den trænger også til en udskiftning hvis I spørger mig. Men man er jo flere om en hæk og jeg håber, at den kan udskiftes til efteråret. Og her er der en tydelig niveauforskel, så det kræver lige lidt mere end blot at sætte en ny hæk.

En trillebør kan bruges til andet end at transportere jord og haveaffald. Her har jeg fanget børen i pauseposition (det er den perfekte liggestol i følge min mand), dog uden den hårdtarbejdende mand :-).

Her er det ene staudebed, det ser lidt tomt ud trods at der er godt gang i stauderne, men det skyldes, at dere r gjort plads til georginer i bedet. Antallet af stauder er dog stødt stigende og jeg må nok snart erkende, at der er ikke plads til det hele. Sidste år led de to roser grusomt at for lidt plads. Så jeg er nok nødt til at lave et ny bed :-). På billedet anes terrassen, her har vi et loungeområde, der er overdækket af et solsejl og det er en yndet plads igennem hele sommeren. Planen er egentlig at sofaen skal ud her en af dagene, men nu lover de jo slud!!.
Men i dag står den på masser af solskin og dagen skal tilbringes i haven for mit vedkommende. God søndag til jer :-).

14 kommentarer:

 1. Påskeklokker er så smukke. Du er da heldig at du får så mange :-)
  Jeg kan godt forstå at I vil lave en ny afskærmning ind mod bagboen, og jeg synes at ideen med lindetræerne er så god! Sådan noget kræver jo tålmodighed, og til gengæld skal I nok blive belønnet om nogle år.
  God havesøndag til dig!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana. Jeg glæder mig også vildt til at komme videre, i første omgang er jeg bare glad for at græsset og selve bedet kommer på plads. Jeg kan allerede se, at den valgte udformning er god og i mit hoved er der et klart billede af det færdige resultat :-). Det har været en skøn dag i haven og jeg kan allerede med sikkerhed sige, at i morgen er jeg så øm i lårene :-). I dag fik jeg klippet lavendelhækkene ned, renset fortov og nedkørsel til den gamle garage. De to sidste ting er "hadeopgaver" og det er rent optur, at de nu er gjort. God aften til jer, har I også nydt det gode vejr udenfor?. Kh Mette

   Slet
 2. Hej Mette

  Lindetræer lyder godt, det er flotte træer der vokser raskt til når de først har fundet sig til rette.
  Jo, den hæk ser noget brugt ud. den vil måske kunne fornyes ved at du klipper den ned i en 20-30cm og sætter lidt nyt der hvor der mangler, det er meget lettere.

  Nu kom der lige et par skyer nordfra - men ellers ser vejret godt ud!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten. Du kan tro, at jeg glæder mig til det færdige resultat og jeg kan allerede se det for mig, det gør jo heller ikke utålmodigheden mindre :-). Ja hækken har set bedre dage og er en blanding af liguster og tjørn og ikke bevaringsværdig (ellers var dit forslag udemærket). Vi vil gerne have bøg i stedet og vi afklarede det faktisk lige med naboen i dag- perfekt. Her har det været det skønneste vejr hele dagen og nu er jeg også godt brugt efter en hel dag udenfor. Håber at du har haft en dejlig have dag. God søndag aften til dig. Mange hilsner Mette

   Slet
 3. Jeg smiler og mindes hvordan jeg og kolleger også tog en pause når trillebøren var tømt - jeg giver din mand ret:-)
  Jeg forstår godt at I skal have træer op og skærme for indkig og lind er et godt valg. Et nyt bed kan man altid bruge og du mangler sikkert ikke ideer til hvad der skal fyldes i det.
  Forsat god søndag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Han bliver glad for at høre, at andre også nyder pause i trillebøren :-). Dejligt at du synes godt om vores valg, vi vil klippe lindetræernes kasseformet så vi får en "flyvende hæk" over bøgehækken. Du har helt ret, jeg har en god ide til hvad et nyt bed skal fyldes op med, det bliver lidt i samme stil med det andet. Håber at du har haft en dejlig søndag. Mange hilsner Mette

   Slet
 4. Skønne påskeklokker du har fået foræret! Skønt det skrider fremad med etablering af det 'nye' område - det bliver fint med lindetræerne! Det har været en forrygende dag i haven i dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og jeg er glad for at der er så mange forskellige :-). Jeg er vildt glad for at være i gang, den del af haven har været lidt træls så det bliver godt at få "den på højde" med resten af haven. Jep dagen har været fantastisk, jeg har fået ordnet en del, bl.a. nogle af de mere trælse ting som fortov og nedkørsel til den gamle garage, men fedt at kunne vinge det af på listen. God aften til dig. Mange hilsner Mette

   Slet
 5. Kære Mette. Det er noget af en opgave I er igang med - hårdt arbejde for manden. Ærgerligt at det var så koldt, Det bliver godt med lindetræerne og dejligt, når udsynet fra lejlighederne mindskes😃 I dag har det været perfekt havevejr med høj flot himmel. Her blev der lavet en del, specielt af min mand. Jeg tog mig af roserne, som blev skåret godt ned. Et rosenbed blev gjort klar til såning af valmuer. Jeg har af en kær person fået frø af en meget smuk lyserød fyldt valmue, som jeg vil så mellem roserne -Egeskov roser. Jeg ved ikke om de helt matcher, så derfor vil jeg også så en meget mørk valmue, så det på den måde bryder, da det kan være vanskeligt med farve i farve. KH Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete. Ja det er en stor opgave, men hvis jeg skal være ærlig nok heller ikke en af mandens favoritopgaver :-). Men det skal til for at det bliver godt. Søndag var fantastisk og jeg var også ude hele dagen og det kan bestemt mærkes nu :-). God ide med en mørk valmue sammen med den lyserøde valmue og roserne. Kh Mette

   Slet
 6. Dejligt med sådan en gave. Der ser godt nok noget åbent ud så jeg kan godt forstå at i drømmer om træer så i kan få lidt privatliv. Jeg har boet i en by i 9 år men med høje hække omkring mig ellers kunne jeg slet ikke klare det. Til sidst var jeg alligevel nødt til at flytte på landet...jeg kan ikke ret godt det med at have folk så tæt på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også super glad for min nye samling af påskeklokker. Jeg glæder mig også til at træerne bliver sat. Det var ikke en holdbar løsning med de gamle grantræer længere, så det var en nødvendighed at skille sig af med dem. Jeg ved godt, at der går noget tid før end det bliver perfekt, men jeg er også lidt overrasket over hvor hurtigt det er blevet en vane mht. hvordan det ser ud nu. Jeg er selv født ude på landet, men trives nu i vores lille by, hvor alt kan nås på gåben. Det bliver dog heller aldrig mig, der kommer til at bo i en storby.

   Slet
 7. Der sker da ting og sager i jeres have, skal jeg lige love for. Kan sørme godt forstå I vil have høje træer plantet, for der er da bare nada privatliv som det ser ud lige nu.
  Fedt du har fået så mange helleborus - godt med gæster, der kender deres vært :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er intet privatliv på den side af huset. Vi kommer til at sætte ekstra stor pris på vores terrasse, som nu skærmes godt af køkkenhavens hæk. Jeg håber, at min mand kommer videre i morgen, jeg er måske en anelse utålmodig :-). Plantergaver er dejlige, og giver anledning til at tænke på de personer, man har fået dem af :-). God aften til jer. Kh Mette

   Slet